joi, 25 august 2011

Sarmalute cu orez si ciuperci

Astazi am avut pofta de ceva cu varza murata, asa ca m-am gandit la sarmalute cu orez si ciuperci.
Cum in famile doar eu sunt mare fan, am facut doar vreo 20. Deci din cantitatile mele ies cam 20 de sarmalute potrivite.

1 varza murata de 1 kg
5 cepe potrivite
1 ceasca de orez(150 gr)
1 cutie de ciuperci
2-3 linguri de bulion
Piper, boia de ardei dulce,  foi de dafin
Trebuie sa specific ca eu nu desarez varza, asa ca nu pun nici un strop de sare .


Spalam varza si pregatim foile. Ce ramane de la foi, tocam pentru fundul oalei si pentru a acoperi sarmalele.Ceapa o tocam si o punem la calit, cand e putin calita adaugam ciupercile tocate.Calim in continuare, adaugam si orezul , bulionul, piperul, boiaua de ardei si adaugam si o cescuta de apa. Lasam orezul sa traga apa si oprim focul. Dupa ce se raceste compozitia putin, umplem foile de varza. Pe fundul oalei punem un strat de varza tocata, boabe de piper si cateva foi de dafin. Asezam sarmalutele si le acoperim cu un alt strat de varza tocata. Le punem pe aragaz, le dam un clocot si apoi la cuptor cu ele.
Pofta buna!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Fel de Fel | by TNB